Mini pusinky s makom
Dokonalý zákusok pre milovníkov maku a sušeného ovocia. Nadýchaná náplň skrytá pod pusinkovým obláčikom.
Ingredience:
(na 12 ks)
Cesto:
0,25 kg múky
pol lyžičky kypriaceho prášku
120 g masla
1 lyžica práškového cukru
štipka soli
2 žĺtky
1 lyžice kyslej smotany
Maková náplň:
1 vajce
mandľová aróma
1 lyžica suchej krupice
50 g maku
125 g masla
pol pohára medu (alebo viac, podľa zváženia)
mandľový extrakt
sušené ovocie a orechy (hrozienka, orechy, mandle, sušené marhule, pomarančová kôra a pod.)
Pusinka:
2 bielky
pol pohára cukru
Príprava:
Mak zalejte vodou a nechajte cez noc. Druhý deň uvarte domäkka, sceďte a trikrát zomeľte. K maku pridajte med, zamiešajte - ochutnajte, či Vám vyhovuje sladkosť (môžete prisladiť), pridajte mandľový extrakt, rozpustené maslo a nasekané ovocie a orechy, všetko dôkladne premiešajte. 1/3 pohára hrozienok
Všetky prísady cesta umiestnite do nádoby robota a rýchlo zamiesiť cesto pomocou hnetacích hákov. Cesto nechajte pol hodiny vychladnúť v chladničke. Potom Vylepte cestom formičky na bábovky (kovové alebo keramické). Makovú zmes rozmiešajte s vajíčkom, arómou, hrozienkami a krupičkou pomocou nástavca v tvare A. Mak preložte na cesto. Bielky vyšľaháme dotuha pomocou balónového nástavca. Preložte na makovú zmes. Pečte po dobu cca 30 min. v 180⁰C. Nechajte vychladnúť.
Dobrú chuť!
Ostatné recepty
Najpopulárnejšie sushi - Maki sushi
Najznámejším druhom u nás je Makizushi* - ide o suši vo forme ručne vyrobenej...
Recept na zelený detox koktejl
Koktejl Vás na dlho nasýti a dodá nevyhnutné živiny zo zeleniny a ovocia...
Osviežujúce pomarančové smoothie so škoricou
Keď prídu dlhé večery, je príjemné ich naplniť nádhernou vôňou, ktorá prebudí...
Sendviče sa švarcvaldskou šunkou, plesňovým syrom a pestom z rukoly
Stojí za to dopĺňať chute. Čerstvé celozrnné pečivo, jemné plátky...
Sendvič v talianskom štýle s pestom a bazalkou
Opečieme krajce chleba v toustovači a natrieme maslom. Položíme rukolu, šunku...
Sendvič s avokádom, kuracím mäsom a syrom feta
Spojenie dokonalej chute a bohatstvo živín v jednom sendviči.