Kde kúpiť

Tekvicová polievka s kokosovým mliekom, zázvorom, čerstvým koriandrom a krevetami

Na jeseň a v zime volíme jedlá, ktoré zahrejú a posilnia. V tomto ročnom období je vhodné skladať jedlá na základe zeleniny a ovocia, ktoré dajú energiu a nasýtia na dlhú dobu. Mixér značky Sencor umožní rýchlo vytvoriť zdravé a výživné jedlá, ktoré očaria chuťou a farbou!

Ingredience:


Porcie: 6
  • 60 dkg olúpanej tekvica
  • 3 stredné zemiaky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 plechovka kokosového mlieka (400 ml)
  • 1 malá čili paprička
  • zázvor, kúsok cca 2 cm.
  • 300 ml vody
  • čerstvý koriander: časť do polievky, časť na výzdobu
  • soľ a korenie podľa chute

krevety
  • 6-12 tigrích kreviet (množstvo závisí na veľkosti kreviet)
  • 1 lyžica želatíny
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 1 malý strúčik cesnaku
Tekvicová polievka s kokosovým mliekom, zázvorom, čerstvým koriandrom a krevetami

Príprava:


Olúpanú tekvicu a zemiaky krájame na väčšie kocky. Roztlačíme strúčiky cesnaku.

Zázvor olúpeme a jemne nasekáme. Malú čili papričku očistíme a tiež nasekáme nadrobno.

Do väčšieho, ľahko predhriateho hrnca pridáme maslo a olivový olej, po chvíli tiež tekvicu, zemiaky, cesnak, zázvor a čili papričku. Všetko smažíme cca 10-12 minút. Po tom čase všetko zalejeme vodou a varíme až zmäkne po ďalších 10-15 minút.

Olúpané a očistené krevety usmažíme na masle a oleji s nadrobno nasekaným strúčikom cesnaku po dobu cca 2-3 minút z každej strany.

Keď budú všetky prísady mäkké, rozmixujeme všetko na jednoliatu hmotu, pridáme kokosové mlieko a nasekané listy koriandru, osolíme, okoreníme a opäť privedieme k varu. Polievku servírujeme, ozdobíme čerstvým koriandrom a krevetou.

Dobrú chuť!
Zrušiť
máte v porovnávanie -
Porovnať