Tekvicová polievka s kokosovým mliekom, zázvorom, čerstvým koriandrom a krevetami
Na jeseň a v zime volíme jedlá, ktoré zahrejú a posilnia. V tomto ročnom období je vhodné skladať jedlá na základe zeleniny a ovocia, ktoré dajú energiu a nasýtia na dlhú dobu. Mixér značky Sencor umožní rýchlo vytvoriť zdravé a výživné jedlá, ktoré očaria chuťou a farbou!
Ingredience:
Porcie: 6
- 60 dkg olúpanej tekvica
- 3 stredné zemiaky
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 plechovka kokosového mlieka (400 ml)
- 1 malá čili paprička
- zázvor, kúsok cca 2 cm.
- 300 ml vody
- čerstvý koriander: časť do polievky, časť na výzdobu
- soľ a korenie podľa chute
krevety
- 6-12 tigrích kreviet (množstvo závisí na veľkosti kreviet)
- 1 lyžica želatíny
- 1 lyžička olivového oleja
- 1 malý strúčik cesnaku
Príprava:
Olúpanú tekvicu a zemiaky krájame na väčšie kocky. Roztlačíme strúčiky cesnaku.
Zázvor olúpeme a jemne nasekáme. Malú čili papričku očistíme a tiež nasekáme nadrobno.
Do väčšieho, ľahko predhriateho hrnca pridáme maslo a olivový olej, po chvíli tiež tekvicu, zemiaky, cesnak, zázvor a čili papričku. Všetko smažíme cca 10-12 minút. Po tom čase všetko zalejeme vodou a varíme až zmäkne po ďalších 10-15 minút.
Olúpané a očistené krevety usmažíme na masle a oleji s nadrobno nasekaným strúčikom cesnaku po dobu cca 2-3 minút z každej strany.
Keď budú všetky prísady mäkké, rozmixujeme všetko na jednoliatu hmotu, pridáme kokosové mlieko a nasekané listy koriandru, osolíme, okoreníme a opäť privedieme k varu. Polievku servírujeme, ozdobíme čerstvým koriandrom a krevetou.
Dobrú chuť!
Ostatné recepty
Najpopulárnejšie sushi - Maki sushi
Najznámejším druhom u nás je Makizushi* - ide o suši vo forme ručne vyrobenej...
Recept na zelený detox koktejl
Koktejl Vás na dlho nasýti a dodá nevyhnutné živiny zo zeleniny a ovocia...
Osviežujúce pomarančové smoothie so škoricou
Keď prídu dlhé večery, je príjemné ich naplniť nádhernou vôňou, ktorá prebudí...
Sendviče sa švarcvaldskou šunkou, plesňovým syrom a pestom z rukoly
Stojí za to dopĺňať chute. Čerstvé celozrnné pečivo, jemné plátky...
Sendvič v talianskom štýle s pestom a bazalkou
Opečieme krajce chleba v toustovači a natrieme maslom. Položíme rukolu, šunku...
Sendvič s avokádom, kuracím mäsom a syrom feta
Spojenie dokonalej chute a bohatstvo živín v jednom sendviči.