Sendviče sa švarcvaldskou šunkou, plesňovým syrom a pestom z rukoly
Stojí za to dopĺňať chute. Čerstvé celozrnné pečivo, jemné plátky švarcvaldskej šunky, výrazná chuť plesňového syra, chrumkavá reďkovka a rukolové pesto. Ochutnajte, ak máte chuť na zmenu.
Ingredience:
- 2 krajce celozrnného chleba
- hrsť rukoly
- hrsť poľnej
- 4 plátky švarcvaldskej šunky
- 6 plátkov syra
- niekoľko reďkoviek
- 2 hrste rukoly
- lyžica pražených píniových orechov alebo slnečnicových semienok
- lyžička nastrúhaného parmezánu
- olivový olej
- soľ
- korenie
Príprava:
Rukolu vložíme do nádoby mixéra, pridáme oriešky alebo slnečnicové semienka, nastrúhaný parmezán, štipku soli, mleté čierne korenie a niekoľko lyžíc olivového oleja.
ôkladne rozmixujeme mixérom. Chlieb natrieme lyžičkou pesta, položíme rukolu, poľnú, švarcvaldskú šunku, plátkami paradajky, syra brie a reďkovky.
Nakoniec kvapneme ešte lyžičku rukolového pesta. Posypeme morskou soľou a čerstvo namletým čiernym korením.
Dobrú chuť!
Ostatné recepty
Najpopulárnejšie sushi - Maki sushi
Najznámejším druhom u nás je Makizushi* - ide o suši vo forme ručne vyrobenej...
Recept na zelený detox koktejl
Koktejl Vás na dlho nasýti a dodá nevyhnutné živiny zo zeleniny a ovocia...
Osviežujúce pomarančové smoothie so škoricou
Keď prídu dlhé večery, je príjemné ich naplniť nádhernou vôňou, ktorá prebudí...
Sendvič v talianskom štýle s pestom a bazalkou
Opečieme krajce chleba v toustovači a natrieme maslom. Položíme rukolu, šunku...
Sendvič s avokádom, kuracím mäsom a syrom feta
Spojenie dokonalej chute a bohatstvo živín v jednom sendviči.
Škoricové žemličky
Kysnuté pečivo u nás vládne prakticky po celý rok. Na jar a v lete - povinne...