Kde kúpiť

Škoricové žemličky

<p data-placeholder="Preklad" dir="ltr" id="tw-target-text">Kysnuté pečivo u nás vládne prakticky po celý rok. Na jar a v lete - povinne s ovocím a posýpkou a za chladnejšieho počasia nutne so škoricou!</p>

Ingredience:



Cesto:
  • 2 lyžičky suchého droždia (instant)
  • 3/4 pohára mlieka
  • 1/4 pohára vody
  • 1 vajce
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1/4 rozpusteného masla 
  • 1/4 poháre pšeničnej múky
  • 1/4 pohára cukru
  • štipka soli
Plnka:
  • 2 lyžice masla
  • 3-4 lyžice škorice
  • 3-4 lyžice hnedého cukru
  • 1 vajce na potretie
 Škoricové žemličky

Príprava:

Droždie zalejte teplým mliekom.
Vlažnú vodu rozmiešajte s rozšľahaným vajcom a vanilkovým extraktom.
Pridajte rozpustené maslo a droždie s mliekom, zamiešajte.
Nakoniec pridajte suché prísady - múku zmiešanú s cukrom a štipkou soli. Zarobte cesto kuchynským robotom s koncovkou na kysnuté cesto (po dobu cca 10 min.).

Potom preložte cesto do rúry predhriatej na 40⁰ C (funkcia horúci vzduch) na 30 minút. Aby cesto nevyschlo, môžeme na dno rúry postaviť žiarovzdornú nádobu s vriacou vodou.

Keď cesto vykysne, rozvaľkajte ho do tvaru obdĺžnika, potrite rozpusteným maslom, posypce škoricou a cukrom.

Nakrájajte na cca 5 cm prúžky a rolujte do špiráliek. Preložte do formy na muffiny vymastenej maslom. Potrite rozšľahaným vajcom. Pečte po dobu cca 20-25 minút v rúre predhriatej na 190⁰ C (horúci vzduch).

Dobrú chuť!

Zrušiť
máte v porovnávanie -
Porovnať