Pusinkové hniezda so šľahačkou a ovocím
Ľahké ako pierko, chrumkavé a roztekajúce sa v ústach pusinky plnené nadýchanú bielou šľahačkou a sezónnym ovocím. Stojí to za hriech ...
Ingredience:
Pusinky:
- 4 bielky
- 220 g cukru
- 1/2 lyžice limetkovej šťavy
- štipka soli
- 300 ml šľahačky
- 36% lyžice cukru múčky
- 250 g čerstvého ovocia (čučoriedok, jahôd)
Príprava:
Bielka preložíme do nádoby robotu a pomocou balónovej metly ušľaháme na tuhu penu.
Za stáleho mixovaním pridávame po lyžici cukru.
Nakoniec pridáme citrónovú šťavu. Pena by mala čo i lesklá a veľmi tuhá. Hotové bielka vložíme do cukrárskeho rukávu a na plechu vyloženom papierom na pečenie sformujeme hniezda:
Najskôr urobíme okrúhly spodok a následne vrstvíme steny. Hotová hniezda sušíme v rúre v teplote do 80 ° C po cca 4,5 hodiny. Vychladené pusinky plníme šľahačkou ušľahanú s Lyžica cukru a dekorujeme čerstvým ovocím.
Dobrú chuť!
Ostatné recepty
Najpopulárnejšie sushi - Maki sushi
Najznámejším druhom u nás je Makizushi* - ide o suši vo forme ručne vyrobenej...
Recept na zelený detox koktejl
Koktejl Vás na dlho nasýti a dodá nevyhnutné živiny zo zeleniny a ovocia...
Osviežujúce pomarančové smoothie so škoricou
Keď prídu dlhé večery, je príjemné ich naplniť nádhernou vôňou, ktorá prebudí...
Sendviče sa švarcvaldskou šunkou, plesňovým syrom a pestom z rukoly
Stojí za to dopĺňať chute. Čerstvé celozrnné pečivo, jemné plátky...
Sendvič v talianskom štýle s pestom a bazalkou
Opečieme krajce chleba v toustovači a natrieme maslom. Položíme rukolu, šunku...
Sendvič s avokádom, kuracím mäsom a syrom feta
Spojenie dokonalej chute a bohatstvo živín v jednom sendviči.