Sendvič v talianskom štýle s pestom a bazalkou
<p>Opečieme krajce chleba v toustovači a natrieme maslom. Položíme rukolu, šunku, plátky mozzarelly, paradajky a čerstvé oregano. Všetko prikryjeme druhým krajcom pečiva, dobrú chuť.</p>
Ingredience:
Porcie: 2 dvojité sendviče
Sendvič:
- 4 krajce chleba v talianskom štýle
- 1 mozzarella
- stredná paradajka
- 2 plátky zrejúcej šunky
- srsť rukoly
- maslo na namazanie pečiva
- 1 hrnček čerstvej bazalky
- 1/2 hrnčeka čerstvej mäty
- 1/4 hrnčeka nastrúhaného parmezánu, prípadne gran padano
- 2 väčšie strúčiky cesnaku
- 1/4 hrnčeka blanšírovaných mandlí (pôvodne píniových orechov)
- 1/4 hrnčeka olivového oleja
- štipka soli
Príprava:
Pesto:
Umyté osušené listy čerstvej bazalky a mäty vložíme do vysokej nádoby, v ktorej budeme mixovať prísady. Pridáme parmezán, cesnak, mandle, olivový olej a štipku soli, všetko rozmixujeme. Pokiaľ bude pesto veľmi husté, môžeme pridať viac oleja a získať požadovanú konzistenciu. Počas mixovania je dobré pesto ochutnať a prípadne pridať soľ alebo viac cesnaku.
Sendvič:
Opečieme krajce chleba v toustovači a natrieme maslom. Položíme rukolu, šunku, plátky mozzarelly, paradajky a čerstvé oregano. Všetko prikryjeme druhým krajcom pečiva, dobrú chuť.
Dobrú chuť!
Ostatné recepty
Najpopulárnejšie sushi - Maki sushi
Najznámejším druhom u nás je Makizushi* - ide o suši vo forme ručne vyrobenej...
Recept na zelený detox koktejl
Koktejl Vás na dlho nasýti a dodá nevyhnutné živiny zo zeleniny a ovocia...
Osviežujúce pomarančové smoothie so škoricou
Keď prídu dlhé večery, je príjemné ich naplniť nádhernou vôňou, ktorá prebudí...
Sendviče sa švarcvaldskou šunkou, plesňovým syrom a pestom z rukoly
Stojí za to dopĺňať chute. Čerstvé celozrnné pečivo, jemné plátky...
Sendvič s avokádom, kuracím mäsom a syrom feta
Spojenie dokonalej chute a bohatstvo živín v jednom sendviči.
Škoricové žemličky
Kysnuté pečivo u nás vládne prakticky po celý rok. Na jar a v lete - povinne...