Kde kúpiť

Bavorský krém s nektarinkovou omáčkou

Krémový, jemný, rozplývajúci sa v ústach ... bavorský krém doplnený chuťou nektáriniek. Rafinované blaho ...

Ingredience:


(cca 8 formičiek)
  • 500 ml šľahačky 36% (30%)
  • 400 ml mlieka
  • 4 žĺtky
  • tobolka vanilky
  • 10g cukru múčky
  • 4 vrchovaté lyžičky želatíny

    Nektarinková omáčka
  • 4-5 nektáriniek
  • 2-3 lyžice cukru
  • cca 50 ml vody
Bavorský krém s nektarinkovou omáčkou

Príprava:


Želatínu rozpustíme v 10 lyžiciach studenej vody. Mlieko uvaríme s kapsulou vanilky. Necháme na 2 minúty odstáť. Žĺtky vymiešame s cukrom múčkou v nádobe mixéra na svetlú hmotu. Z ešte horúceho mlieka vyberieme kapsulu vanilky a veľmi pomaly (po kvapkách) vlejeme mlieko do vajec za stáleho mixovania pri vysokých otáčkach, všetko opatrne, aby sa žĺtky nezrazili.

Zmes mixujeme ešte po desať sekúnd vo vodnej kúpeľov, až trochu zhustne. Následne pridáme napučanú želatínu a veľmi dôkladne mixujeme.

Necháme úplne vychladnúť. Až zmes začne hustnúť, ušľaháme šľahačku a spojíme s vaječnou hmotou.

Krém preložíme do šálok a necháme v chladničke minimálne niekoľko hodín. Pre vybratí krému zo šálok ich stačí na niekoľko sekúnd ponoriť do nádoby s horúcou vodou. Krém podávame dobre vychladený s veľkým množstvom nektarinkovej omáčky.

Omáčka:
Nektárinky jemne narežeme a polejeme veľkým množstvom vriacej vody. Ošúpeme, vykôstkujeme a umiestnime v nádobe mixéra. Pridáme cukor a dolejeme vodu. Dôkladne rozmixujeme až vznikne hladká omáčka.

Dobrú chuť!
Zrušiť
máte v porovnávanie -
Porovnať