Sladké pasírované kalifornské slivky
Prírodná sladká chuť sliviek zvýraznená chuťou červeného suchého vína v zamatovom medu.
Ingredience:
- 500 g kalifornských sliviek,
- 0,5 l červeného suchého vína,
- niekoľko lyžičiek prírodného medu
Príprava:
Slivky zalejte vínom, pridajte med. Varte na miernom ohni po dobu cca 1 hod. Nechajte vychladnúť, premiestnite na noc do chladničky, aby sa chute "spojili". Druhý deň varte slivky na miernom ohni. Pokiaľ sa už nebude dať miešať lyžicou v hrnci, môžete pridať trochu vriacej vody. Preložte všetko do mixéra a mixujte až k získaniu hladkej hmoty.
Prevarte zaváracie poháre a viečka. Slivky preložte do hrnca.
Tip: použite vriacu vodu z varenia pohárov na nádobu mixéra - uľahčíte si umývanie. Utrite poháre a viečka dosucha. Varte slivky na miernom ohni. Naplňte poháre, zatvorte, postavte viečkom dole a nechajte až do vychladnutia. Hrniec sa môže vylízat!
Dobrú chuť!
Ostatné recepty
Najpopulárnejšie sushi - Maki sushi
Najznámejším druhom u nás je Makizushi* - ide o suši vo forme ručne vyrobenej...
Recept na zelený detox koktejl
Koktejl Vás na dlho nasýti a dodá nevyhnutné živiny zo zeleniny a ovocia...
Osviežujúce pomarančové smoothie so škoricou
Keď prídu dlhé večery, je príjemné ich naplniť nádhernou vôňou, ktorá prebudí...
Sendviče sa švarcvaldskou šunkou, plesňovým syrom a pestom z rukoly
Stojí za to dopĺňať chute. Čerstvé celozrnné pečivo, jemné plátky...
Sendvič v talianskom štýle s pestom a bazalkou
Opečieme krajce chleba v toustovači a natrieme maslom. Položíme rukolu, šunku...
Sendvič s avokádom, kuracím mäsom a syrom feta
Spojenie dokonalej chute a bohatstvo živín v jednom sendviči.