Kde kúpiť

Perník s červenou fazuľou

<br /> Perník má byť sladký, aromatický a ... nemusí byť ťažký. Stačí, že ho urobíme na základe fazule. Obľúbený tradičný zákusok v novom. Prekonajte svoju podozrievavosť - nezostane ani drobček!

Ingredience:

  • 320 g varenej červenej fazule
  • 50 g pšeničnej múky typ 2000
  • 5 vajec
  • 3 lyžice kakaa
  • 1 lyžička škorice
  • 1 lyžička perníkového korenia
  • 1 ks orechový mix
  • 1 hrsť sušených brusníc
  • 1 hrsť sušenej machovky
  • 3/4 pohára hnedého cukru
  • 5 lyžičiek medu
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 1 lyžička sódy
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 6 lyžíc olivového oleja
  • 1 pohár slivkového lekváru
Perník s červenou fazuľou

Príprava:


Predhrejte rúru na teplotu 170 ° C. Uvarenú fazuľu umiestnite v mixéri a rozmixujte na hladkú hmotu. Do fazule pridajte cukor, vajcia, med, olej a vanilkový extrakt. V druhej nádobe zmiešajte múku s kypriacim práškom a jedlou sódou, pridajte kakao a korenie.
Suché prísady zamiešajte do mokrých. Nasekajte orechy, prerežte machovky napoly.

Orechy, brusnice a machovka pridajte do cesta a opatrne zamiešajte. Vymastite formu s priemerom 20 cm a nalejte do nej cesto. Pečte v predhriatej rúre po dobu cca 1 hod.
Nechajte vychladnúť. Prerežte na 3 vrstvy, preložte slivkovým lekvárom a ozdobte brusnicami.

Dobrú chuť!
Zrušiť
máte v porovnávanie -
Porovnať