Perník s červenou fazuľou
<br />
Perník má byť sladký, aromatický a ... nemusí byť ťažký. Stačí, že ho urobíme na základe fazule. Obľúbený tradičný zákusok v novom. Prekonajte svoju podozrievavosť - nezostane ani drobček!
Ingredience:
- 320 g varenej červenej fazule
- 50 g pšeničnej múky typ 2000
- 5 vajec
- 3 lyžice kakaa
- 1 lyžička škorice
- 1 lyžička perníkového korenia
- 1 ks orechový mix
- 1 hrsť sušených brusníc
- 1 hrsť sušenej machovky
- 3/4 pohára hnedého cukru
- 5 lyžičiek medu
- 1 lyžica vanilkového extraktu
- 1 lyžička sódy
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- 6 lyžíc olivového oleja
- 1 pohár slivkového lekváru
Príprava:
Predhrejte rúru na teplotu 170 ° C. Uvarenú fazuľu umiestnite v mixéri a rozmixujte na hladkú hmotu. Do fazule pridajte cukor, vajcia, med, olej a vanilkový extrakt. V druhej nádobe zmiešajte múku s kypriacim práškom a jedlou sódou, pridajte kakao a korenie.
Suché prísady zamiešajte do mokrých. Nasekajte orechy, prerežte machovky napoly.
Orechy, brusnice a machovka pridajte do cesta a opatrne zamiešajte. Vymastite formu s priemerom 20 cm a nalejte do nej cesto. Pečte v predhriatej rúre po dobu cca 1 hod.
Nechajte vychladnúť. Prerežte na 3 vrstvy, preložte slivkovým lekvárom a ozdobte brusnicami.
Dobrú chuť!
Ostatné recepty
Najpopulárnejšie sushi - Maki sushi
Najznámejším druhom u nás je Makizushi* - ide o suši vo forme ručne vyrobenej...
Recept na zelený detox koktejl
Koktejl Vás na dlho nasýti a dodá nevyhnutné živiny zo zeleniny a ovocia...
Osviežujúce pomarančové smoothie so škoricou
Keď prídu dlhé večery, je príjemné ich naplniť nádhernou vôňou, ktorá prebudí...
Sendviče sa švarcvaldskou šunkou, plesňovým syrom a pestom z rukoly
Stojí za to dopĺňať chute. Čerstvé celozrnné pečivo, jemné plátky...
Sendvič v talianskom štýle s pestom a bazalkou
Opečieme krajce chleba v toustovači a natrieme maslom. Položíme rukolu, šunku...
Sendvič s avokádom, kuracím mäsom a syrom feta
Spojenie dokonalej chute a bohatstvo živín v jednom sendviči.