Čokoládovo-banánový múčnik
Hemžiace sa sušeným ovocím, s vianočnou vôňou, na základe horkej čokolády a banánov.
Ingredience:
- 150 g masla v izbovej teplote
- 150 g cukru
- 300 g pšeničnej múky
- 3 vajcia
- 2 malé banány
- 130 g horkej čokolády
- 200 g ovocno-orechové zmesi (hotová zmes alebo namiešané podľa chuti)
- 70 ml alkoholu (víno Moscatel alebo tmavý rum)
- 1/4 lyžičky škorice
- štipka mletého muškátového orecha
- štipka mletého zázvoru
Príprava:
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, roztlačte banány. Maslo vymiešajte do peny, za stáleho miešania pridávajte cukor a po jednom vajci. Keď sa prísady dôkladne spoja, pridajte rozpustenú čokoládu a roztlačené banány - rozmixujte.
Následne pridajte ovocno-orechovú zmes (väčšie ako sú datle, marhule a ďalšie - nasekajte).
Nakoniec pridajte do cesta múku a dôkladne zamiešajte.
Vložte cesto do formy na biskupské chlebíčky vyloženej papierom na pečenie.
Pečte po dobu 30 minút v 180 stupňoch C, potom prikryte alumíniovou fóliou a pečte ďalších 30 minút. Upečený a vychladnutý múčnik polejte cukrovou alebo čokoládovou polevou, prípadne iba posypte cukrom múčkou.
Dobrú chuť!
Ostatné recepty
Najpopulárnejšie sushi - Maki sushi
Najznámejším druhom u nás je Makizushi* - ide o suši vo forme ručne vyrobenej...
Recept na zelený detox koktejl
Koktejl Vás na dlho nasýti a dodá nevyhnutné živiny zo zeleniny a ovocia...
Osviežujúce pomarančové smoothie so škoricou
Keď prídu dlhé večery, je príjemné ich naplniť nádhernou vôňou, ktorá prebudí...
Sendviče sa švarcvaldskou šunkou, plesňovým syrom a pestom z rukoly
Stojí za to dopĺňať chute. Čerstvé celozrnné pečivo, jemné plátky...
Sendvič v talianskom štýle s pestom a bazalkou
Opečieme krajce chleba v toustovači a natrieme maslom. Položíme rukolu, šunku...
Sendvič s avokádom, kuracím mäsom a syrom feta
Spojenie dokonalej chute a bohatstvo živín v jednom sendviči.