Krehké bábovky s krémom mascarpone, bielou čokoládou a čučoriedkami
Dve sústa stačia, aby ste sa cítili blažene. Krehké cesto, jemný, nadýchaný krém a sladko-kyslá chuť čučoriedok. Je potrebné ešte niečo?
Ingredience:
Krehké cesto:
200 g múky
100 g masla
3 lyžice cukru múčky
1/2 lyžice citrónovej šťavy
1/4 lyžice citrónovej kôry
žĺtok
Dodatočne:
200 ml šľahačky 36%
250 g mascarpone
100 g bielej čokolády
250 g čučoriedok
Príprava:
Múku preosejeme do nádoby robota. Pridáme cukor múčku, nakrájané na menšie kúsky maslo, žĺtok, citrónovú šťavu a kôru. Mixujeme pri stredných otáčkach až vznikne jemná odrobinky. Obsah nádoby preložíme na kuchynský dosku a krátko zarobíme hladké cesto. Na 30 minút vložíme do chladničky. Vychladeným cestom vyložíme formičky na bábovky. Pečieme dozlatista po dobu cca 10 minút v teplote 180 stupňov. Hotové bábovky necháme vychladnúť a vyberieme z formičiek.
Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli s lyžicou mlieka. Necháme úplne vychladnúť za občasného miešania. Ušľaháme šľahačku na tuhú penu pri najvyšších otáčkach. Pridáme mascarpone a (studenú!) Rozpustenú bielu čokoládu. Pomocou cukrárskeho rukáve plníme bábovky krémom a zdobíme čerstvými čučoriedkami.
Dobrú chuť!
Ostatné recepty
Najpopulárnejšie sushi - Maki sushi
Najznámejším druhom u nás je Makizushi* - ide o suši vo forme ručne vyrobenej...
Recept na zelený detox koktejl
Koktejl Vás na dlho nasýti a dodá nevyhnutné živiny zo zeleniny a ovocia...
Osviežujúce pomarančové smoothie so škoricou
Keď prídu dlhé večery, je príjemné ich naplniť nádhernou vôňou, ktorá prebudí...
Sendviče sa švarcvaldskou šunkou, plesňovým syrom a pestom z rukoly
Stojí za to dopĺňať chute. Čerstvé celozrnné pečivo, jemné plátky...
Sendvič v talianskom štýle s pestom a bazalkou
Opečieme krajce chleba v toustovači a natrieme maslom. Položíme rukolu, šunku...
Sendvič s avokádom, kuracím mäsom a syrom feta
Spojenie dokonalej chute a bohatstvo živín v jednom sendviči.