Jednoduchý perník s lekvárom
<p> </p>
<p>Nádherne voňavý, krásne sfarbený a vlhký perník, ktorý musíte ochutnať.</p>
Ingredience:
- 2 poháre pšeničnej múky
- 1 pohár cukru
- 1 vajce
- 125 g margarínu (rozpusteného a vychladnutého)
- 250 g slivkového lekváru
- 1 pohár mlieka
- 2 lyžičky kakaa
- 2 lyžičky perníkového korenia
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- maslo k vymastenie formy
- pol pohára slivkového lekváru
100 g horkej čokolády (min. 60% obsahu kakaa)
50 g masla
Príprava:
Zapnite rúru a predhrejte na 180⁰C.
Vymastite pripravenú formu. V miske umiestnite vajcia s cukrom a rozmixujte dobiela. Následne, za stáleho mixovania, pridávajte margarín, lekvár, mlieko, kakao, sódu bikarbónu, perníkové korenie a nakoniec po troškách múku. Mixujte až získate hladkú hmotu. Prelejte cesto do pripravenej formy a vložte do rúry.
Pečte po dobu 50-60 minút alebo podľa suchého špáradlá. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť, potom vyberte z formy, prerežte pozdĺžne napoly, rovnomerne namažte lekvárom a opäť zložte.
Na prípravu polevy rozpustite čokoládu s maslom vo vodnom kúpeli alebo mikrovlnnej rúre a dôkladne premiešajte, následne rovnomerne polejte perník polevou.
Dobrú chuť!
Ostatné recepty
Najpopulárnejšie sushi - Maki sushi
Najznámejším druhom u nás je Makizushi* - ide o suši vo forme ručne vyrobenej...
Recept na zelený detox koktejl
Koktejl Vás na dlho nasýti a dodá nevyhnutné živiny zo zeleniny a ovocia...
Osviežujúce pomarančové smoothie so škoricou
Keď prídu dlhé večery, je príjemné ich naplniť nádhernou vôňou, ktorá prebudí...
Sendviče sa švarcvaldskou šunkou, plesňovým syrom a pestom z rukoly
Stojí za to dopĺňať chute. Čerstvé celozrnné pečivo, jemné plátky...
Sendvič v talianskom štýle s pestom a bazalkou
Opečieme krajce chleba v toustovači a natrieme maslom. Položíme rukolu, šunku...
Sendvič s avokádom, kuracím mäsom a syrom feta
Spojenie dokonalej chute a bohatstvo živín v jednom sendviči.