Pistáciové pralinky
Dokonalý nápad na malý zákusok alebo darček pre niekoho blízkeho. Výstredne zabalený môže urobiť naozajstnú radosť. Ostatne nič neurobí takú radosť ako darček, do ktorého ste vložili srdce ...
Ingredience:
- 100 g bielej čokolády
- 100 g mascarpone (v izbovej teplote)
- 50 g mletých pistácií + na obalenie
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- kôra z polovice citróna
- 1 lyžička mandľového likéru
Príprava:
Orechy upražte na suchej panvici a nechajte vychladnúť. Čokoládu nalámte na menšie kúsky, rozpustite vo vodnej kúpeli a nechajte vychladnúť, ale len natoľko, aby čokoláda bola stále tekutá. Lyžicou roztlačte mascarpone, aby trochu zmäkol. Vlejte čokoládu a dôkladne premiešajte.
Citrón sparte, olúpte a vytlačte šťavu. Pridajte k syrové hmote, vlejte likér a zamiešajte. Orechy rozmixujte mixérom na konzistenciu mokrého piesku. Pridajte k hmote a zamiešajte. Nechajte hodinu v chladničke. Orechy, ktoré sa majú použiť na obalenie, nakrájajte alebo rozmixujte, ale na väčšie kúsky. Vyberte hmotu z chladničky.
Lyžičkou naberajte hmotu a formujte malé guľky (aby sa hmota nelepila na ruky, môžete ich ľahko natrieť malým množstvom oleja). Obaľte v pistáciách. Opäť nechajte na hodinu v chladničke. Hotové pralinky zabaľte podľa vlastnej predstavy.
Dobrú chuť!
Ostatné recepty
Najpopulárnejšie sushi - Maki sushi
Najznámejším druhom u nás je Makizushi* - ide o suši vo forme ručne vyrobenej...
Recept na zelený detox koktejl
Koktejl Vás na dlho nasýti a dodá nevyhnutné živiny zo zeleniny a ovocia...
Osviežujúce pomarančové smoothie so škoricou
Keď prídu dlhé večery, je príjemné ich naplniť nádhernou vôňou, ktorá prebudí...
Sendviče sa švarcvaldskou šunkou, plesňovým syrom a pestom z rukoly
Stojí za to dopĺňať chute. Čerstvé celozrnné pečivo, jemné plátky...
Sendvič v talianskom štýle s pestom a bazalkou
Opečieme krajce chleba v toustovači a natrieme maslom. Položíme rukolu, šunku...
Sendvič s avokádom, kuracím mäsom a syrom feta
Spojenie dokonalej chute a bohatstvo živín v jednom sendviči.