Kde kúpiť

Pomerančovo-čokoládový koláč

<p data-placeholder="Preklad" dir="ltr" id="tw-target-text">Výborné, krehké a jemné cesto plné zamatového, čokoládovo-pomarančového krému. Tá chuť stojí za pokus.</p>

Ingredience:



Cesto
  •  250 g pšeničnej múky
  • 25 g mandlí rozmixovaných na prášok
  • 80 g práškového cukru
  • 150 g masla
  • 2 malá vajcia
  • štipka soli lyžička vanilkového extraktu
Pomarančovo-čokoládový krém
  • kôra a šťava zo štyroch pomarančov
  • 500 ml kondenzovaného mlieka
  • 5 žĺtkov
  • 200 g horkej čokolády
  • 250 ml šľahačky 30 alebo 36%
Pomerančovo-čokoládový koláč

Príprava:


 

Maslo vymiešajte na ľahký krém, pridajte mandľový prášok a cukor, opäť smixujte, aby sa prísady spojili. Pridajte vajcia a vanilkový extrakt a opäť zamiesiť cesto.
Nakoniec prisypte múku, soľ a rýchlo zamiesiť cesto. Cesto by malo byť pružné a husté. Sformujte guľu, zabaľte do alobalu a nechajte schladiť v chladničke na hodinu. Potom rozvaľkajte cesto a vyložte nim dno a steny formy na koláč tarte.

Rúru predhrejte na 170 stupňov, vložte formu a pečte 10 minút. Žĺtky ušľahajte mixérom na nadýchaný krém. Pridajte mlieko a mixujte ešte minútu pri malých otáčkach, len aby sa prísady spojili. Pridajte pomarančovú šťavu a kôru.

Premiešajte a nalejte krém na vychladnutý a upečený spodok koláča. Vložte do rúry predhriatej na 170 stupňov a pečte po dobu cca 15-18 minút, až budú strany koláče upečené dozlata. Krém je tekutý, ale práve taký má byť. Vyberte koláč z rúry a nechajte vychladnúť, a následne vložte do chladničky na 4-6 hodín, aby krém úplne zhustol. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a polejte ňou studený koláč. Ušľahajte šľahačku a vyzdobte nej čokoládový povrch. Všetko môžete navyše posypať čokoládovými vločkami.

Dobrú chuť!

 

Zrušiť
máte v porovnávanie -
Porovnať