Cestoviny s paradajkovou omáčkou
Prírodne, čerstvo, ľahko ... to máme radi. Dokonalá chuť pravých paradajok v spojení s vôňou korenia, cesnaku a cibule. Najjednoduchšie riešenie sú občas najlepšie.
Ingredience:
- 2 porcie cestovín (penne, rigatoni ...)
- 750 g čerstvých zrelých paradajok (np. Malinových)
- 2/3 poháre paradajkovej passaty
- 2 lyžice masla
- 2 šalotky
- 2 strúčiky cesnaku
- pol zväzku čerstvej bazalky
- štipka oregano
- parmezán
- hrsť rukoly (prípadne)
- soľ
- korenie
Príprava:
Na hlbokej panvici alebo v hrnci rozpustíme maslo a osmažíme v ňom na drobno nasekanú šalotku. Následne pridáme prelisované strúčiky cesnaku. Smažíme po dobu cca 5 minút.
Medzitým narežeme paradajky, prelejeme vriacou vodou a ošúpeme. Krájame je na 4 časti. Džús prelejeme do menšieho hrnca. Dužinu nakrájame na malé kocky a vložíme do hrnca. Džús zbavíme kôstok pretlačením cez sitko a tiež pridáme. Varíme pod pokrievkou po dobu cca 30 minút. Potom pridáme paradajkovú Passatu, rozdrvené korenie, korenie a soľ. Prikryjeme pokrievkou a necháme ďalších 10 minút variť na miernom ohni.
Medzitým uvaríme cestoviny al dente. Scedíme a necháme v sitku.
Hotovú omáčku preložíme do nádoby mixéra a dôkladne mixujeme. Prelejeme do hrnca, pridáme cestoviny, hrsť strúhaného parmezánu a rukolu (voliteľne). Dôkladne premiešame, podávame.
Dobrú chuť!
Ostatné recepty
Najpopulárnejšie sushi - Maki sushi
Najznámejším druhom u nás je Makizushi* - ide o suši vo forme ručne vyrobenej...
Recept na zelený detox koktejl
Koktejl Vás na dlho nasýti a dodá nevyhnutné živiny zo zeleniny a ovocia...
Osviežujúce pomarančové smoothie so škoricou
Keď prídu dlhé večery, je príjemné ich naplniť nádhernou vôňou, ktorá prebudí...
Sendviče sa švarcvaldskou šunkou, plesňovým syrom a pestom z rukoly
Stojí za to dopĺňať chute. Čerstvé celozrnné pečivo, jemné plátky...
Sendvič v talianskom štýle s pestom a bazalkou
Opečieme krajce chleba v toustovači a natrieme maslom. Položíme rukolu, šunku...
Sendvič s avokádom, kuracím mäsom a syrom feta
Spojenie dokonalej chute a bohatstvo živín v jednom sendviči.